İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1325431

Bir kullanıcının; ilk kez site içindeki bir sayfayı görün­tülediğinde, o sayfanın statik bir kopyasını oluştu­rur. Sonraki ziyaretçi geldiğinde ise sistem tekrar aynı sorguları yapmakla uğraşmaz ve bu statik say­fayı sunması içerik yönetim sistemlerinde verimlilik ve performansı etkileyen hangi unsurun işlevidir?


Ön bellek yönetimi

Medya yönetimi

Bileşen ve eklentiler

Teknik Ekip ve Kurumsallık

Veri Tabanı Yönetimi


Yanıt Açıklaması:

Önbellek yönetimi; sistemin performansını arttır­mak amacı ile yapılabilir. Bu noktada önbellek mo­dül veya eklentileri kullanılabilir.

Önbellek eklentileri, farklı özellik ve türlerde olabilir. Temelde veri tabanı sorgularına olan ba­ğımlılığı veya farklı yapılardan kaynaklanan veri toplama süresini azaltmayı amaçlar. Önbellek; bir kullanıcının; ilk kez site içindeki bir sayfayı görün­tülediğinde, o sayfanın statik bir kopyasını oluştu­rur. Sonraki ziyaretçi geldiğinde ise sistem tekrar  aynı sorguları yapmakla uğraşmaz ve bu statik say­fayı sunar. Önbellek eklentilerinin olumsuz yönü ise sayfa içinde değişen içeriğin ya da dinamik say­faların verilerini güncellemekte problem yaşaması­dır. Ancak site yapısına göre önbellek eklenti ayar­ları değiştirilerek optimum ayar sağlanabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum