İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1325423

Bir kurum ya da şirketin içerik yönetim sisteminin seçim sürecinde kurum bünyesinde oluşturulabilecek bir ekip tarafından yapılabileceği gibi dışarıdan yardım alınarak da yürütülebilir. Her iki durumda da seçim süreci bilinçli, geniş kapsamlı ve gelecek için sağlam temellere dayalı bir şekilde yürütül­melidir. Aracı kurum ile ilgili bu kararın verilmesinde aşağıdakilerden hangisinin yapılmaması kurum lehine bir karardır?


Ne kadar teknik destek alınabileceğini karar öncesinden netleştirilmesi

Teknik ekibin farklı bir firmadan destek vermesi

İçerik Yönetim Sistemi’nin alındığı aracı firma ile kurum vizyonu ne kadar örtüşüp örtüşmediğine bakılması

Kurumların hâli hazırdaki müşterileri ya da katılımcı topluluğunun hedef ve refe­ranslarının dikkate alınması

İYS çözümleri sunan özellikle büyük çaplı firmaların ge­liştirme süreçlerinin temelinde satın alınan ürünün de yer aldığına emin olunması


Yanıt Açıklaması:

Aracı kurum ile ilgili bu kararın verilmesinde 4 başlık öne çıkmaktadır.

Ne Kadar Destek Alınacak?: Basit bir yazılım güncellemesinden web sayfası barındırma­ya, kullanıcı rehberliğinden stratejik des­teğe kadar bir çok hizmet destek sürecinde yer alabilir. Bu noktaların karar öncesinde netleştirilmesi gerekir.

Aracı Firma ile Vizyon Ne Kadar Örtüşü­yor? İYS’nin alındığı aracı firma ile kurum vizyonu ne kadar örtüşürse yazılımın geli­şim süreci ve projenin geleceği de o kadar başarılı olabilir. Ancak farklı hedefleri olan kurumlar, bir süre sonra İYS üzerinde fikir ayrılığı yaşayabilir.

Hedef Kitle: Kurumların hâlihazırdaki müşteri/katılımcı topluluğu, hedef ve refe­ranslar adına güzel bir çıkış noktasıdır.

Kararlılık ve Odaklanma: İYS çözümleri sunan özellikle büyük çaplı firmaların ge­liştirme süreçlerinin temelinde satın alınan ürünün de yer aldığına emin olmak gere­kir. Örneğin farklı ürünler sunan bir firma uzun vadede ilgili İYS çözümüne yönelik gelecek planlarına sahip değilse zaman için­de desteği ve güvencesi ortadan kalkabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum