İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1325022

I. İçerik türüne ve içerik geliştirme sürecindeki katkıya göre farklı kullanıcı ve roller tanımlayabilme II. İçeriğin gelişim sürecini ve zaman içinde oluşturulmuş farklı sürümleri izleyebilme III. Kurumsal ya da bireysel içeriği tek bir merkezde toplayabilme IV. İşbirlikli bir biçimde içerikler üzerinde çalışma sürecini sistematik bir iş akışı içerisinde ve alt görevler tanımlayarak gerçekleştirebilme V. Hızlı ve kolay kurulum, basit arayüz, içerik üretme kolaylığı ve esnek tasarım özelliklerine sahip olmaYukarıda verilenlerden hangileri bir uygulamanın içerik yönetim sistemi olarak adlandırılabilmesi için taşıması gereken niteliklerdendir?


I, II ve III

I, III ve IV

I, II, III ve IV

I, III, IV ve V

II, III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Bir uygulamanın içerik yönetim sistemi olarak adlandırılabilmesi için taşıması gereken nitelikler şöyle özetlenebilir:

  • İçerik türüne ve içerik geliştirme sürecindeki katkıya göre farklı kullanıcı ve roller tanımlayabilme
  • İçeriğin gelişim sürecini ve zaman içinde oluşturulmuş farklı sürümleri izleyebilme
  • Kurumsal ya da bireysel içeriği tek bir merkezde toplayabilme
  • İşbirlikli bir biçimde içerikler üzerinde çalışma sürecini sistematik bir iş akışı içerisinde ve alt görevler tanımlayarak gerçekleştirebilme
  • Tüm bu sürecin yönetimi için bağlama ve gereksinimlere göre özelleştirilebilir bir yapı sunabilme

Özetlenen bu niteliklerden de anlaşıldığı gibi, bir uygulamanın içerik yönetim sistemi olarak adlandırılabilmesi için hızlı ve kolay kurulum, basit arayüz, içerik üretme kolaylığı ve esnek tasarım özelliklerine sahip olma gibi niteliklere sahip olması önkoşul değildir ancak bununla birlikte bu nitelikler söz konusu uygulamanın tercih edilmesini sağlayabilecek niteliklerdir. Dolayısıyla doğru cevap C’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum