İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1325319

  1. Web sitesinin barındırılacağı web sunucusunun tek seçenek olarak PHP desteği olan bir sunucu olması ve kurulum için yeterli disk alanının da tahsisi gerekmektedir.
  2. Veritabanı olarak MySQL, MariaDB, Percona Sunucusu, PostgreSQL ya da SQLite önerilmektedir.
  3. Microsoft SQL Server ve Oracle desteklenmemektedir.
  4. Kurulum paketinin özelliğine bağlı olarak veritabanı sürüm gereksinimleri değişmektedir.
  5. Web sunucuda yüklü olan PHP sürümü kurulum paketine göre değişiklik göstermektedir.

Drupal’ın kurulumu için kurulumun gerçekleştirileceği web sunucusunun karşılaması gereken gereksinimlere ilişkin olarak seçeneklerde yer alan ifadelerden hangileri doğrudur?


I, II ve III

II, III ve IV 

II, IV ve V

I, III, IV ve V

I, II, III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Drupal’ın kurulumu için kurulumun gerçekleştirileceği web sunucusunun belli bazı gereksinimleri karşılaması gerekmektedir. Web sitesinin barındırılacağı web sunucusunun Apache, Nginx, Microsoft IIS ya da PHP desteği olan bir sunucu olması ve kurulum için yeterli disk alanının da tahsisi gerekmektedir. Disk kapasitesi kullanım amacınıza bağlı olarak değişebileceğinden dolayı verilen miktarlar sadece çekirdek kurulumun gerçekleşebilmesi adına gerekendir. Veritabanı olarak MySQL, MariaDB, Percona Sunucusu, PostgreSQL ya da SQLite önerilmektedir. Microsoft SQL Server ve Oracle ise ek bileşen kurulumu ile desteklenmektedir. Kurulum paketinin özelliğine bağlı olarak veritabanı sürüm gereksinimleri değişmektedir. Kurulum aşamasında buna yönelik olarak uyumsuzluk söz konusu olduğunda uyarı gelmektedir. Bunun dışında web sunucuda yüklü olan PHP sürümü kurulum paketine göre değişiklik göstermektedir. Aynı şekilde kurulum aşamasında bu konuda bir uyuşmazlık olduğunda bildirim vermektedir.

Bu bilgilerden de anlaşıldığı gibi, Drupal’ın kurulumu için kurulumun gerçekleştirileceği web sunucusunun karşılaması gereken gereksinimlere ilişkin olarak seçeneklerden II, IV ve V’de yer alan iafedeler doğrudur, dolayısıyla doğru cevap C’dir. Seçenek I’de yer alan “Web sitesinin barındırılacağı web sunucusunun tek seçenek olarak PHP desteği olan bir sunucu olması ve kurulum için yeterli disk alanının da tahsisi gerekmektedir.” ifadesi doğru değildir, zira web sitesinin barındırılacağı web sunucusunun Apache, Nginx, Microsoft IIS ya da PHP desteği olan bir sunucu olması ve kurulum için yeterli disk alanının da tahsisi gerekmektedir. Seçenek III’de yer alan “Microsoft SQL Server ve Oracle desteklenmemektedir.” ifadesi de doğru değildir,  Microsoft SQL Server ve Oracle ek bileşen kurulumu ile desteklenmektedir.

 

Yorumlar
  • 0 Yorum