İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1325403

  1. İşletim sistemi
  2. Web Sunucusu
  3. Microsoft .NET Uygulama Çatısı
  4. PHP kütüphanesi
  5. Veritabanı yönetim sistemi

Yukarıdakilerden hangileri bilgi iletişim teknolojilerinden DNN Platformu kurulum gereksinimlerindendir?


I ve II

I, II, III, V

I, III, V

II ve IV

III, IV, V


Yanıt Açıklaması:

DNN platformu 8.0 sürümünün kurulumu için gerekli sunucu gereksinimleri aşağıda listelenmiştir. İşletim sistemi: DNN Platformu 8.0 kurulumu, kişisel bilgisayarlar için işletim sistemi olarak Windows 7 ve üzeri; sunucu bilgisayarlar için ise Windows Server 2008 R2 ve üzeri işletim sistemine gereksinim duymaktadır.

Web sunucusu: Web sayfalarının yayınlanmasını ve web uygulamalarının çalışmasını sağlayan, istemcilerden “http” protokolü üzerinden gelen taleplere cevap veren web sunucudur. Microsoft firmasının kişisel ve sunucu tabanlı windows işletim sistemlerinde hem http hem de “FTP” protokolü üzerinden gelen talepleri karşılayan hizmet bileşeni Internet Information Services (IIS)’dir. HTTP, İnternete bağlı bulunan sunucular ve istemciler arasında bilgilerin nasıl aktarılacağı ile ilgili kural ve yöntemleri düzenleyen bir protokoldür. FTP ise İnternete bağlı iki bilgisayar arasında (her iki yönde de) dosya aktarımı yapmak için geliştirilen bir İnternet protokolü ve bu işi yapan uygulama programlarına verilen genel addır. DNN Platformu 8.0 kurulumu, Microsoft IIS 7.5 ve üzeri web sunucusuna gereksinim duymaktadır.

Microsoft .NET uygulama çatısı (.NET Framework): .NET uygulama çatısı, Microsoft tarafından geliştirilen, açık İnternet protokolleri ve standartları üzerine kurulmuş web tabanlı uygulamaların ve web servislerinin geliştirilip çalıştırılabildiği bir “uygulama” geliştirme platformudur. DNN Platformu. NET uygulama çatısı kullanılarak geliştirildiği için kurulumun yapılacağı işletim sisteminde .NET uygulama çatısı 4.5.1 ve üzeri bir sürüme gereksinim duyulmaktadır.

Veritabanı yönetim sistemi: DNN Platofmu için gerekli veritabanı tabloları ve kayıtları Microsoft SQL Server veritabanı yönetim sistemi üzerinde oluşturulmaktadır. Teorik olarak MySQL, Oracle vb. diğer veritabanı  yönetim sistemleri DNN platformu sistem mimarisi tarafından kullanılabilir olsa da topluluk tarafından sürekli destek verilen veritabanı yönetim sistemi Microsoft SQL Server’dır. DNN Platformu 8.0 sürümü, Microsoft SQL Server 2008 R2 ve üzeri sürümlere gereksinim duymaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum