İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1194235

Aşağıdakilerden hangisi Drupal ile ilgili yanlış bilgi içermektedir?


Drupal açık kaynak kodlu olarak geliştirilmiş içerik yönetim sistemi olmasının karlın kişiselleştirilemez ve özelleştirilemez.

Drupal herhangi bir kod bilgisine sahip olmadan kişisel web günlüğünden profesyonel web portalına varıncaya kadar farklı türde web siteleri yapılandırabileceğiniz ve yayımlayabileceğiniz açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir.

Drupal, Dries Buytaert ve Hans Snijder öncülüğünde paylaşım ve tartışma ortamı ihtiyacına yönelik olarak, gruplar arasında haberleşme amacıyla geliştirilmiş bir web panosu fikrinin ürünüdür.

Drupal, proje fikrinin ortaya çıktığı 2000’li yıllardan bu yana destekçi ve geliştirici topluluğunun katkılarıyla şu an çekirdek (core) adı verilen, temel özelliklerini barındıran basit bir katmana ve eklenebilir modüllerden oluşan bir yapıya sahiptir.

Drupal içerik yönetim sistemi, yazılım sürümleri ile ilgili gelişmeler, topluluk üyeleri ve kullanıcıların paylaşımları resmi sayfası olan www.drupal.org sitesi üzerinden gerçekleştirilmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Drupal açık kaynak kodlu olarak geliştirilmiş içerik yönetim sistemi olmasının yanında kişiselleştirile­bilir ve özelleştirilebilir bir yapıya sahiptir.

Yorumlar
  • 0 Yorum