İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1214401

Aşağıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri Drupal'in yapısının özellikleri için geçerlidir?

i. Sistemin işlev ve özellikleri çekirdeğinde var olan eklentiler ve topluluk üyeleri tarafından geliştirilen eklentiler ile zenginleştirilebilmektedir.

ii. Çekirdeğinde yer alan özellikler sayesinde içeriğin tamamı mevcut arama eklentisi sayesinde indekslenerek aranabilmektedir. 

iii.  Sahip olduğu tema sistemi,  sitenin görünümü içerikten bağımsız olarak değiştirilememektedir. 


Sadece i

Sadece i ve ii

Sadece ii

Sadece iii

Sadece ii ve iii


Yanıt Açıklaması:

Drupal kaynak kodu GNU Genel Kamu Lisansı 2 (GPL) altında ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Çekirdeğinde sunulan geniş özelleştirme seçenekleri ile gerek içerik gerekse de görünümü, isteğe ve ihtiyaca göre değiştirilebilir ve geliştirilebilirdir. Sistemin işlev ve özellikleri çekirdeğinde var olan eklentiler ve topluluk üyeleri tarafından geliştirilen
eklentiler ile zenginleştirilebilmektedir. Çekirdeğinde yer alan özellikler sayesinde içeriğin tamamı mevcut arama eklentisi sayesinde indekslenerek aranabilmekte, kullanıcı ve arama motoru dostu (SEF- search engine friendly) URL oluşturmaya imkân sağlamaktadır. Sahip olduğu tema sistemi, içeriği gösterimden ayırarak sitenin görünümü içerikten bağımsız olarak kolayca değiştirilebilmektedir. Genelde ücretsiz olarak topluluk sayfasından sunulan birçok bileşenin yanında ticari çözümler sunan yaklaşımlar da mevcuttur.

Yorumlar
  • 0 Yorum