İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1325347

Kurulumun ilk aşamasında, Craft CMS’ye ait dosyalar “http://www.craftcms.com” adresli site üzerin­den ulaşılıp sıkıştırılmış klasörden çıkarıldıktan sonra, sunucunun web dizinine yüklenmesinden sonraki aşama aşağıdakilerden hangisidir?


Craft isimli klasörün barındırdığı “config” isimli alt klasörde yer alan “db. php” isimli dosya, bir metin editörü ile açılmalı ve gerekli değişiklikler yapılmalıdır.

Web dizinine yüklenen “index.php” adlı dosyanın içindeki “$craftPath” adlı PHP değişkeni “craft” isimli klasörün yerini gösterecek şekilde değiştirilmelidir.

CraftCMS ta­rafından kullanılabilecek bir veritabanı sağlanmalıdır.

CraftCMS, veritabanına nasıl ulaşabileceği konusunda haberdar edilmelidir. Bunun için “craft” isimli klasörün barındırdığı “config” isimli alt klasörde yer alan “db.php” isimli dosya, bir metin edi­törü ile açılmalı ve gerekli değişiklikler yapılmalıdır.

Veritabanı yapılandırması tamamlandıktan sonra CraftCMS’nin kurulum arayüzü çalıştırılabilir.


Yanıt Açıklaması:

Kurulumun ilk aşamasında, CraftCMS’ye ait dosyalar “http://www.craftcms.com” adresli site üzerin­den ulaşılıp sıkıştırılmış klasörden çıkarıldıktan sonra, sunucunun web dizinine yüklenmelidir. Web dizinine yüklenen “index.php” adlı dosyanın içindeki “$craftPath” adlı PHP değişkeni “craft” isimli klasörün yerini gösterecek şekilde değiştirilmelidir. Kurulum sürecinin aşamasında ise CraftCMS ta­rafından kullanılabilecek bir veritabanı sağlanmalıdır. Bu noktada, yeni bir veritabanı oluşturulabile­ceği gibi önceden tanımlanmış veritabanlarından birisi de kullanılabilir. Veritabanı oluşturulduktan sonra CraftCMS, veritabanına nasıl ulaşabileceği konusunda haberdar edilmelidir. Bunun için “craft” isimli klasörün barındırdığı “config” isimli alt klasörde yer alan “db.php” isimli dosya, bir metin edi­törü ile açılmalı ve gerekli değişiklikler yapılmalıdır. Veritabanı yapılandırması tamamlandıktan sonra CraftCMS’nin kurulum arayüzü çalıştırılabilir. Bunun için bir web tarayıcısıyla kurulum adresi ziyaret edilmelidir. Bu noktada, kurulum yapılmış olan alan adına “/index.php?p=admin” eklemesi yapılarak oluşturulan adres ziyaret edilmelidir. Bu adres, kurulum arayüzüne yönlendirecektir. Buradaki “Başla” etiketli butonun tıklanmasını takip eden arayüzlerde istenen bilgilerin girilmesi, kurulumun tamam­lanmasını sağlayacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum