İçerik Yönetim Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1325411

Her web sitesi; her biri dosya yöneticisi, kimlik denetimi, HTML içerik oluşturma, etiketler oluşturma, kayıt formları ekleme, profil görüntüleme vb. özel bir işlevi yerine getiren ve modül olarak isimlendirilen birden fazla mini uygulamadan oluşur. Bu modüller içinde en sık kullanılanı zengin içerik düzenleyicisine sahip modül aşağıdakilerden hangisidir?


Dijital Varlık Yönetimi

Üye Klasörü

Konsol

HTLM

Taksonomi Yöneticisi


Yanıt Açıklaması:

DNN platformunda yüklü olan HTML modülü sürükle-bırak yöntemiyle bırakılarak bu konteyner içinde HTML ya da metin tabanlı bir içerik oluşturulması sağlanmaktadır. HTML içeriklerin düzenlenmesi sadece yetki verilmiş kullanıcılar tarafından yapılabilir.

HTML ve metin tabanlı içerik oluşturulabilecek zengin metin düzenleyici (rich text editor) ekranı açılır. Zengin metin düzenleyici standart bir metin düzenleyicinin gerçekleştirdiği kes, kopyala, yapıştır vb. işlemlerin yanında metin formatlama, resim ekleme, site içi ve site dışı sayfa bağlantıları oluşturma, betik (script) ve tablo ekleme vb. işlemlerin de çevrimiçi olarak yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum