İcra İflas Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #913512

I- Borçlunun kanunda sayılan yakınları ile borçlunun ortakları ve borçluya bağlı olarak taşınmazda oturanlar üçüncü kişi sayılmazlar.

II- Borçlu dışında üçüncü kişi işgalde haklı olduğuna dair resmî bir belge gösteremezse derhal tahliye olunur.

III- Borçlu dışında üçüncü kişi resmî bir belge göstermese de, kira sözleşmesinin tarihinden önceki bir tarihten önce taşınmazda oturduğunu beyan eder ve icra müdürünce mahallinde yapılan incelemeyle bu beyan doğrulanırsa, icra müdürü tahliyeyi erteleyerek durumu üç gün içinde icra mahkemesine bildirir.

Taşınmazda borçlu dışında üçüncü kişinin bulunması ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?


I ve II

I ve III

Yalnız III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Taşınmazda borçlu dışında üçüncü kişinin bulunması durumunda (borçlunun kanunda sayılan yakınları ile borçlunun ortakları ve borçluya bağlı olarak taşınmazda oturanlar üçüncü kişi sayılmazlar), bu kişi işgalde haklı olduğuna dair resmî bir belge gösteremezse derhal tahliye olunur. Ancak, bu kişi resmî bir belge göstermese de, kira sözleşmesinin tarihinden önceki bir tarihten önce taşınmazda oturduğunu beyan eder ve icra müdürünce mahallinde yapılan incelemeyle bu beyan doğrulanırsa, icra müdürü tahliyeyi erteleyerek durumu üç gün içinde icra mahkemesine bildirir. İcra mahkemesi tarafları dinler ve duruma göre taraflardan birine yedi gün içinde mahkemede dava açması için karar verir. Bu süre içinde dava açılırsa, davanın sonucuna göre hareket edilir; dava açmayan taraf iddiasından vazgeçmiş sayılır. . Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum