İcra İflas Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #913451

I-Taşınır rehninin paraya çevrilmesi yoluyla ilamsız takipte, yedi günlük itiraz süresi içinde, alacaklının rehin hakkına ayrıca ve açıkça itiraz etmemiş olan borçlu, bu takip bakımından alacaklının bildirdiği rehin hakkını kabul etmiş sayılır.

II- Taşınır rehninin paraya çevrilmesi yoluyla ilamlı takipte, icra emri ile borçluya, yedi gün içinde borcu ödemez ve icranın geri bırakılmasına ilişkin bir karar da getirmezse, rehnin satılacağı ihtar edilir.

III- Taşınır rehninin paraya çevrilmesi yoluyla ilamsız takipte, borçlu, yedi gün içinde ödeme emrine itiraz etmez veya on beş gün içinde borcu ödemezse ya da itiraz eder de itirazı mahkemece iptal edilir yahut icra mahkemesince kaldırılırsa, alacaklı rehnedilmiş olan taşınır malın satılmasını isteyebilir.

Taşınır rehninin paraya çevrilmesi yoluyla ilâmsız ve ilamlı takip ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?


I ve II

I ve III

Yalnız III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Taşınır rehninin paraya çevrilmesi yoluyla ilamsız takipte, yedi günlük itiraz süresi içinde, alacaklının rehin hakkına ayrıca ve açıkça itiraz etmemiş olan borçlu, bu takip bakımından alacaklının bildirdiği rehin hakkını kabul etmiş sayılır. Taşınır rehninin paraya çevrilmesi yoluyla ilamlı takipte, icra emri ile borçluya, yedi gün içinde borcu ödemez ve icranın geri bırakılmasına ilişkin bir karar da getirmezse, rehnin satılacağı ihtar edilir. Taşınır rehninin paraya çevrilmesi yoluyla ilamsız takipte, borçlu, yedi gün içinde ödeme emrine itiraz etmez veya on beş gün içinde borcu ödemezse ya da itiraz eder de itirazı mahkemece iptal edilir yahut icra mahkemesince kaldırılırsa, alacaklı rehnedilmiş olan taşınır malın satılmasını isteyebilir. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum