İcra İflas Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #913511

I- Alacaklı-kiraya verenin elinde yazılı bir kira sözleşmesi veya tahliye taahhüdü olması gerekir.

II- İcra dairesi tahliye emri göndermektedir, takip kesinleştikten sonra da sadece tahliye söz konusu olmaktadır.

III- Kiralayan, kira süresinin sona ermesinden sonra sözleşmeyi yenilemek istemezse, bu sürenin sona ermesinden itibaren bir ay içinde icra dairesine başvurup kiracının tahliyesi için takip yapmak zorundadır. İcra mahkemesi bu süreyi, hak düşürücü bir süre olduğundan, kendiliğinden dikkate alır.

IV- Kiracı imzayı inkâr ederse, icra mahkemesi bu konuda imza incelemesi yapamaz, kiralayanın kiracıya karşı sulh hukuk mahkemesinde tahliye davası açması gerekir.

Kira süresinin sona ermesi sebebiyle ilamsız tahliye ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?


I ve II

II ve III

III ve IV

I, II ve III

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Alacaklı-kiraya verenin elinde yazılı bir kira sözleşmesi veya tahliye taahhüdü olması gerekir. İcra dairesi tahliye emri göndermektedir, takip kesinleştikten sonra da sadece tahliye söz konusu olmaktadır. Kiralayan, kira süresinin sona ermesinden sonra sözleşmeyi yenilemek istemezse, bu sürenin sona ermesinden itibaren bir ay içinde icra dairesine başvurup kiracının tahliyesi için takip yapmak zorundadır. İcra mahkemesi bu süreyi, hak düşürücü bir süre olduğundan, kendiliğinden dikkate alır. Kiracı imzayı inkâr ederse, icra mahkemesi bu konuda imza incelemesi yapamaz, kiralayanın kiracıya karşı sulh hukuk mahkemesinde tahliye davası açması gerekir. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum