İdare Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1167945

Devlet idaresinin merkez teşkilatı içinde ilk sırada yer alan makam olan Cumhurbaşkanı ile ilgili olarak hangisi söylenebilir?


Cumhurbaşkanı, halk tarafından yedi yıllığına seçilir.
Cumhurbaşkanının gerekli gördüğü takdirde, yasama yılının ilk günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde açılış konuşmasını yapması Cumhurbaşkanının yürütme ile ilgili olan görevlerindendir.
Anayasa değişikliklerine ilişkin kanunları gerekli gördüğü takdirde halkoyuna sunmak, Cumhurbaşkanının yürütme ile ilgili olan görevlerindendir.
Cumhurbaşkanının Anayasa Mahkemesi üyelerini, Danıştay üyelerinin dörtte birini, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilini seçmesi, Cumhurbaşkanının yürütme ile ilgili olan görevlerindendir.
Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmak, Cumhurbaşkanının yürütme ile ilgili olan görevlerindendir.

Yanıt Açıklaması: Sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebi ile belirli kişilerin cezalarını hafifletmek veya kaldırmak, Cumhurbaşkanının yürütme ile ilgili olan görevlerindendir.
Yorumlar
  • 0 Yorum