aof.sorular.net
İkna Edici İletişim
İkna Edici İletişim Deneme Sınavı
İkna Edici İletişim Deneme Sınavı Sorusu #64055
İkna Edici İletişim Deneme Sınavı Sorusu #64055
Sözsüz iletişimle ilgili unsurlara dair aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
İletişimde beden dili ve ses tonu gibi sözsüz unsurların etkisi, sözlü iletişim unsurlarına göre çok daha yüksektir.
|
Ses tonu, ses rengi, ses perdesi gibi unsurlar, "beden dili"ni oluşturmaktadır.
|
Kişinin otururken ya da ayaktayken, hareketliyken ya da hareketsizken, bedeninin aldığı şekle "jest ve mimikler" denilmektedir.
|
Kaynağın, alıcı ile göz temasını kurması ve bunu dengeli bir biçimde devam ettirmesi, kaynağın, güvenilmez olarak algılanmasına neden olmaktadır.
|
Sözsüz mesajlar ve onlara ilişkin ayrıntılar, bireysel, toplumsal ve kültürel etmenlere göre farklılık göstermemektedir.
|
Yanıt Açıklaması:
İletişimde beden dili ve ses tonu gibi sözsüz unsurların etkisi, sözlü iletişim unsurlarına göre çok daha yüksektir. Sözel iletişim, yani sözcükler kullanarak, konuşarak gerçekleştirilen iletişimin oranı %7 iken, geri kalan %93’lük kısımda ise tamamen sözsüz etmenler kanalıyla iletişim sağlanmaktadır. Dolayısıyla sorunun doğru cevabı 'A' seçeneğidir. Diğer yanıtlarda doğru ifadeler yer almamaktadır. "Ses tonu, ses rengi, ses perdesi gibi unsurlar, "beden dili"ni oluşturmaktadır." ifadesi yanlıştır. Çünkü, ses tonu sözsüz iletişim unsuru olmakla birlikte "beden dili"nin bir unsuru değildir. "Kişinin otururken ya da ayaktayken, hareketliyken ya da hareketsizken, bedeninin aldığı şekle "jest ve mimikler" denilmektedir." ifadesi yanlıştır. Çünkü doğru cevap "duruş ya da postur"dür. "Kaynağın, alıcı ile göz temasını kurması ve bunu dengeli bir biçimde devam ettirmesi, kaynağın, güvenilmez olarak algılanmasına neden olmaktadır." ifadesi yanlıştır. Çünkü dengeli bir göz teması, tam tersine kaynağın "güvenilir" olarak algılanmasını sağlamaktadır. "Sözsüz mesajlar ve onlara ilişkin ayrıntılar, bireysel, toplumsal ve kültürel etmenlere göre farklılık göstermemektedir." ifadesi yanlıştır. Çünkü sözsüz mesajlar, bireysel, toplumsal ve kültürel etmenlere göre farklılık gösterebilmektedir.
Yorumlar
- 0 Yorum