İktisadi Kalkınma Deneme Sınavı Sorusu #1306662

Aşağıdakilerden hangisi finansal küreselleşme için söylenebilecek yanlış bir ifadedir?


Bu süreçte hükümetler yurt içi finansal sektör üzerindeki yasal düzenleme ve denetimleri kaldırarak ya da gevşeterek ve sermaye hesabını serbestleştirerek ekonomileri yabancı sermaye akımlarına açık hâle getirmektedir.

Bir ekonomik küreselleşme türüdür.

Bir ülkenin finansal sisteminin uluslararası finansal piyasalarla ve kurumlarla bütünleşmesi olarak tanımlanabilir.

Finansal küreselleşme sürecinin en önemli unsuru finansal serbestleştirmedir.

Finansal serbestleştirme politikaları, dış finansal serbestleşme, iç finansal serbestleşme ve Ekonomik küreselleşme olarak üçe
ayrılır.


Yanıt Açıklaması:

Bir ekonomik küreselleşme türü olan finansal küreselleşme, bir ülkenin finansal sisteminin uluslararası finansal piyasalarla ve kurumlarla bütünleşmesi olarak tanımlanabilir. Bu bütünleşme sürecinin hızlanmasında bilgisayar ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler önemli rol oynamıştır. Finansal küreselleşme sürecinin en önemli unsuru finansal serbestleştirmedir. Bu süreçte hükümetler yurt içi finansal sektör üzerindeki yasal düzenleme ve denetimleri kaldırarak ya da gevşeterek ve sermaye hesabını serbestleştirerek ekonomileri yabancı sermaye akımlarına açık hâle getirmektedir. Finansal serbestleştirme politikaları, dış finansal serbestleşme ve iç finansal serbestleşme olarak ikiye ayrılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum