İletişim Ortamları Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #744602

Bilgi akışını sağlamak için kullanılan e-posta, forumlar, sohbet, web, blog vb. gibi iletişim araçları, aşağıdaki gruplardan hangisine girmektedir?


Görsel-işitsel iletişim araçları

Grafik iletişim araçları

Telekomünikasyon iletişim araçları

Organizasyonel iletişim araçları

Bilişsel iletişim araçları


Yanıt Açıklaması:

Bilgi akışını sağlayan iletişim araçları şu şekilde gruplandırılabilir:

  • Bilişsel iletişim araçları: Sanal ortamdaki bilgi teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen e-posta, forumlar, sohbet, web, blog vb. gibi iletişim araçlarıdır.
  • Görsel-işitsel iletişim araçları: Göze ve kulağa hitabeden, multimedya teknolojileri kullanan (sayısal olarak işlenen), televizyon, sinema, radyo, vb. gibi iletişim araçlarıdır.
  • Grafik iletişim araçları: Yazı ve çizimle oluşturularak formatlandırılan gazeteler, dergiler, afişler, el ilanları, tabelalar, bilboardlar, mektuplar, kitaplar, gibi basım-yayım araçlarıdır.
  • Telekomünikasyon iletişim araçları: Yazı, resim, simge ya da her çeşit bilginin elektromanyetik dizgelelerle iletilmesini sağlayan, optik teknolojileri kullanan telefon, cep telefonu, faks, teleks, vb. gibi iletişim araçlarıdır.
  • Organizasyonel iletişim araçları: Belli ekipler tarafından gerçekleştirilen eğlence, eğitim, gezi gibi etkinliklerin, tüketme adına kişi ya da topluma aktarılacak belli mesajlar için düzenlenmesidir; fuar, etkinlik pazarlama konserleri, defileler, konferans, vb.
  • Sanatsal iletişim araçları: ister plastik, ister estetik olsun her türlü sanat faaliyeti ya da sanatçı ile sağlanacak iletişimin araçlarıdır. Dans, resim, müzik, şarkı, sergi, konser, tiyatro, defile, heykel, seramik, animasyon vb.

Ayrıca sportif iletişim, özürlü iletişimi, politik iletişim, kültürel iletişim, psikolojik iletişim araçları da sayılabilir.

Doğru cevap E seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum