İletişim Ortamları Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #596172

"Herhangi bir reklam, reklam verenin ve medyanın ticari bakış açısı, reklam ajansının yaratıcı bakış açısı, tüketicilerin görüşleri ve ön yargıları ile gerçekleştirilir. Bir reklamın başarılı olabilmesi için bu öğelerin başarılı bir işbirliği içinde olması gerekmektedir."

Reklam ajanslarının reklam kampanyaları içinde yer alan televizyon reklam filmlerini bağımsız olarak gerçekleştiren şirketler aşağıdaki reklam taraflarından hangisidir?


Reklam verenler

Reklam ajansları

Medya

Yapım şirketleri

Medya planlama ve satın alma şirketleri


Yanıt Açıklaması:

Reklam ajanslarının reklam kampanyaları içinde yer alan televizyon reklam filmlerini bağımsız olarak gerçekleştiren şirketlerdir. Reklam filmi yapımı uzmanlık ve teknik yatırım gerektirir. Yapım şirketlerinde, senaryonun hangi yönetmen tarafından çekileceği, filmin teknik özellikleri ve bütçesi çok önemlidir. Ayrıca, oyuncu (cast) ajansları, araştırma şirketleri, müzikotekler ve seslendirme ve cihaz kiralama şirketleri de reklam faaliyetlerinin yürütülmesinde görev almaktadır. Ayrıca basılı materyallerin basımı için de çeşitli kuruluşlar görev yapmaktadır. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum