İletişim Ortamları Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #592741

"Sayfada yer alacak tüm unsurların görünür kılınmasını sağlamaktır. Hiçbir eleman diğerini kapatmamalı, büyük unsurlar küçük unsurları bastırmamalı, karanlık elemanlar açık olanları örtmemelidir."

Yukarıdaki ifade, aşağıdaki web tasarım konseptlerinden hangisini açıklamaktadır?


Denge

Tekrarlama

Odak

Basitlik

Kontrast


Yanıt Açıklaması:

Sayfada yer alacak tüm unsurların görünür kılınmasını sağlamaktır. Hiçbir eleman diğerini kapatmamalı, büyük unsurlar küçük unsurları bastırmamalı, karanlık ele manlar açık olanları örtmemelidir. Birçok web sayfasında kullanılan koyu zemin rengi, yazılar ve görseller dâhil birçok unsurun görünürlüğünü ortadan kaldırmakta ve denge unsurunu yok etmektedir.

Simetrik denge: ile kurulmuş kompozisyonlardaki ögeler, birbirleriyle dikey ve  yatay olarak birbirine paralellik gösterirler.?

Asimetrik denge: Birbirine benzemeyen görsel ögeler arasında dinamik bir düzen sağlar. Simetrik dengede olduğu gibi asimetrik dengede de bir optik ağırlık merkezi vardır. Fakat bu merkez geometrik merkezden farklı bir konumdadır. Bu, gözün estetik açıdan belirlediği bir merkezdir.

Radyal denge: Sayfadaki elemanlar, merkezî nokta etrafında yayılmış bir pozisyondadır. Burada, görsel odak noktasını ve etrafındaki dengeyi oluşturmak oldukça kolaydır.
Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum