İletişim Sosyolojisi Deneme Sınavı Sorusu #1337643

Geniş Bant nedir?


Mevcut ya da potansiyel birtakım kaynakların ve olanakların, karşılıklı olarak birbirlerini tanıyan, yakın ilişki halinde olan kişiler arasındaki kurumsallaşmış, dayanıklı ağlara bağlı olarak kümelenmesidir.

Diğer telekomünikasyon araçlarına ve sinyal türlerine göre frekansların daha geniş bir bant üzerinden taşındığı bu nedenle aynı sürede daha fazla bilginin iletilebilmesine olanak sağlayan sistemlerdir.

Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü tarafından, analog telefonlardan dijital telefon teknolojisine geçişte standartlaşmayı sağlamak amacıyla üretilen ortak ölçütlere dayalı bir sistemdir.

Aracını, yalnızca o teknolojinin tasarımını değil, aynı zamanda bu teknolojiyi kullanan, kullanmayan ve karşı olanları da etkileyen evrensel bir ruhun olduğunun ileri sürülmesi

Genel olarak varsıllar ile yoksullar, beyazlar ile siyahlar, kentliler ile kırsal kesimde yaşayanlar, gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkeler, erkekler ile kadınlar, gençler ile yaşlılar, fiziksel olarak yeterli olanlarla engelliler, İngilizce konuşanlar ile diğer dilleri konuşanlar arasında, yeni bilgi ve iletişim teknolojilerine ulaşımda ve bu teknolojilerin etkili kullanımında ortaya çıkan farklılıklar ve uçurumlardır.


Yanıt Açıklaması:

A şıkkı sosyal medyanın tanımı; C şıkkı GSM’nin tanımı; D şıkkı Apparatgeist Kuramının tanımı ve E şıkkı Dijital uçurumun tanımıdır. B şıkkı ise Geniş Bantın tanımıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum