İlk Dönem İslam Tarihi Deneme Sınavı Sorusu #718688

Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in kâinâtı teşrîf ettiği mübârek gecede bâzı hârikulâde hâller vukû bulmuştur. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?


Ay ikiye ayrılmıştır

İranlıların, tapınaklarında bin yıldan beri hiç sönmeden yanan ateşleri sönmüştür

Semâve Vâdisi’ni su basmıştır

Kâbe içindeki putlar yıkılmıştır

Kisrâ’nın sarayından 14 sütun yıkılmıştır


Yanıt Açıklaması:

Resûlullâh’ın kâinâtı teşrîf ettiği mübârek gecede bâzı hârikulâde hâller vukû bulmuştur. Bu mûcizelerden birkaçı şöyledir:

Hazret-i Âmine’nin bildirdiğine göre kendisi, ne hâmileliği ne de doğum esnâsında hiçbir zahmet çekmemiş ve Allâh Rasûlü dünyâya gelirken doğu ile batı arasını aydınlatan bir nûrun kendisinden çıktığını görmüştür. Peygamber temiz bir şekilde, ellerini yere dayayarak doğmuş ve başını semâya kaldırmıştır, o anda şeytan, hayâtında hiç olmadığı kadar büyük bir çığlık koparmıştır, İran başkadısı ve din adamı Mûbezân, rüyâsında birtakım serkeş develerin bir sürü yürük atları önlerine katarak Dicle ırmağını geçtiklerini, İran topraklarına yayıldıklarını görmüştür, Semâve Vâdisi’ni su basmıştır, Kisrâ’nın sarayından 14 sütun yıkılmıştır,  İranlıların, tapınaklarında bin yıldan beri hiç sönmeden yanan ateşleri sönmüştür. Doğru cevap A dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum