İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Deneme Sınavı Sorusu #641046

Hangisi 6-11 yaş grubu çocukların büyük kas gelişimleri özetlendiğinde, temel motor kapasi­tede kazandığı becerilerden biri değildir?


Esneklik

Denge

Çev­ikl­ik /At­ikl­ik

Güç

İyi bir sanat eseri ortaya çıkarmak veya zor bir müzik parçası çalmak için gereken karmaşık, anlaşılması güç ve hızlı hareketlerin üstesinden gelebilirler


Yanıt Açıklaması:

6-11 yaş grubu çocukların büyük kas gelişimleri özetlendiğinde, dört temel motor kapasitede çeşitlili beceriler kazanılır:
Esnekl­ik: Okul öncesi dönemle karşılaştırıldığında okul çağı çocuğu daha fazla esnek ve elastiktir. Salıncakta sallanmalarına, topa vuruşlarına, engelleri atlamalarına, düşmelerine bakıldığınızda farklılıklar anlaşılmaktadır.
Denge: Denge becerilerinde gelişmeler koşma, atlama, zıplama, atma, ayakla vurma gib­i birçok atlet­ik becer­iy­i desteklemekte ve yön değişti­rmeler­ gerektiren birçok grup oyununda daha başarılı olmalarını sağlamaktadır.
Çev­ikl­ik/At­ikl­ik: Dans ederken ve ekiplerini destekleme esnasında daha hızlı ve doğru hareketler serg­lemekte; ebeleme ve top oyunlarında rak­ip takımın oyuncularını oyalamak ­iç­in ­ileri­, ger­i ve yana doğru başarılı hareketler serg­ilemekted­irler.
Güç: Yaşca büyük çocuklar, küçük çocuklara göre topu eli ya da ayağı ile daha uzağa atab­il­ir ve koşup atlarken vücutlarını daha yükseğe çıkarab­ilirler.10-11 yaşlarındaki çocuklar ise iyi bir sanat eseri ortaya çıkarmak veya zor bir müzik parçası çalmak için gereken karmaşık, anlaşılması güç ve hızlı hareketlerin üstesinden gelebilirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum