İnsan ve Toplum Deneme Sınavı Sorusu #1167214

Devletin baskı aygıtlarına ve devletin ideolojik aygıtlarına örnek olarak neler gösterilebilir?


Hakim ve savcı gibi yargı unsurları devletin “baskı aygıtları”nı oluştururken, eğitim, din ve medya gibi kurumlar, devletin ideolojik aygıtlarını oluşturmaktadır.
Eğitim, din ve medya gibi kurumlar devletin “baskı aygıtları”nı oluştururken, polis ve asker gibi silahlı unsurlar devletin ideolojik aygıtlarını oluşturmaktadır.
Polis ve asker gibi silahlı unsurlar devletin “baskı aygıtları”nı oluştururken, eğitim, din ve medya gibi kurumlar, devletin ideolojik aygıtlarını oluşturmaktadır.
Hakim ve savcı gibi yargı unsurları devletin “baskı aygıtları”nı oluştururken, polis ve asker gibi silahlı unsurlar devletin ideolojik aygıtlarını oluşturmaktadır.
Polis ve asker gibi silahlı unsurlar devletin “baskı aygıtları”nı oluştururken, hakim ve savcı gibi yargı unsurları devletin ideolojik aygıtlarını oluşturmaktadır.

Yanıt Açıklaması: Polis ve asker gibi doğrudan ve şiddet kullanarak müdahalede bulunabilecek silahlı unsurlar devletin “baskı aygıtları”nı oluştururken eğitim, din ve medya gibi kurumlar, devletin ideolojik aygıtlarını oluşturmaktadır. Doğru cevap C seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum