İnternet Ve Web Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1206484

Sunucunun yapılan istekte bulunan kaynak ile ilgili herhangi bir nesne bulamadığını belirten HTTP cevap kodu aşağıdakilerden hangisidir?


100

202

307

404

500


Yanıt Açıklaması:

Cevap kodları (response codes), cevap başlığının bir parçası olarak web sunucu yazılımının geri döndüğü tamsayı değeridir. HTTP durum kodları olarak da tanımlanırlar. Bu kodlar, isteğin durumu hakkında bilgi vermektedir. Bu kodlar bazıları aşağıda verilmiştir:

100 Continue (Devam): İstemci tarafından yapılan isteğin sunucu tarafından başarılı bir şekilde alındığını ve işlemin devam edeceğini belirtir.

202 Accepted (Kabul Edildi): Yapılan isteğin işlenmek üzere kabul edildiğini fakat işlemin henüz tamamlanmadığını belirtir.

307 Temporary Redirect (Geçici Yönlendirme): İstekte bulunulan kaynağın geçici olarak farklı bir URL adreste bulunduğunu belirtir.

404 Not Found (Nesne Bulunamadı): Sunucunun yapılan istekte bulunan kaynak ile ilgili herhangi bir nesne bulamadığını belirtir. Dosya veya klasör yolunun hatalı girilmesi sebebiyle istemcilerin en çok karşılaştığı hata kodudur. Standart hata kodu mesajı yerine web sunucusunun yapılandırılmasıyla özelleştirilmiş hata sayfası görüntülenmesi de mümkün olmaktadır.

500 Internal Server Error (Dâhili Sunucu Hatası): Sunucunun isteği yerine getirmesini engelleyen beklenmeyen bir durumla karşılaşıldığını belirtir.

Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum