İnternet Ve Web Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1206666

30 Nisan 1993 tarihinde, web yazılımının kaynak kodlarını herkese açık olarak yayınlayan ve bu sayede serbestçe kullanılabilir bir web sunucusu çalıştırmak için gerekli yazılımların geliştirilmesinin önünü açan kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?


NASA

Apple

CERN

Microsoft

IBM


Yanıt Açıklaması:

1989 yılında, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinde (CERN) bilgisayar programcısı olarak çalışan İngiliz bilim insanı Tim Berners-Lee tarafından web ile ilgili ilk öneri yazılmıştır. Aralık 1990 yılında Robert Cailliau, Berners-Lee’nin önerisini yeniden yazmıştır. 

CERN laboratuvarlarındaki ilk web sitesi, World Wide Web projesi olarak Berners-Lee’nin NeXT bilgisayarında barındırılmıştır. Bu web sitesi sadece CERN laboratuvarlarındaki değil aynı zamanda dünyadaki ilk web sitesi olarak da tarihteki yerini almıştır.

30 Nisan 1993 tarihinde CERN, web yazılımının kaynak kodlarını herkese açık olarak yayınladı. Böylelikle, temel bir tarayıcı ve kod kütüphanesi ile birlikte, serbestçe kullanılabilir bir web sunucusu çalıştırmak için gerekli yazılımların geliştirilmesinin önü açılmış oldu. Bu adım web’in geniş kitlelerce kullanılmasını ve hızla yayılmasını sağlamıştır. Doğru cevap C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum