İnternet Ve Web Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1235826

URL adreslerini oluşturan temel bileşenlerden dosya adı ile ilgili aşağıda verilmiş olan bilgilerden hangisi yanlıştır?


Dosya adı, web üzerinden URL yardımıyla erişilmek istenen hiper metin veya çoklu ortam dosyalarının adıdır.

URL içinde dosya adı belirtilmediğinde istemciye cevap olarak hangi dosyanın dönüleceğine asla karar verilemeyeceği için mutlaka dosya adı belirtilmelidir.

URL içinde dosya adı bulunmadığında cevap olarak dönülecek dosyanın belirlenmesi için klasör altında “.htaccess” isimli bir metin dosyası oluşturulmalıdır.

“.htaccess”, web sunucu yazılımının yapılandırılmasından bağımsız olarak klasör ve dosya yönetimi yapılmasına izin veren, klasör seviyesinde bir yapılandırma dosyasıdır.

Hiçbiri


Yanıt Açıklaması:

URL içinde dosya adı belirtilmediğinde, istemciye cevap olarak hangi dosyanın dönüleceğine web sunucu yazılımı karar verir. Linux tabanlı işletim sistemine sahip sunuculara bulunulan isteklerde URL’de dosya adı bulunmuyorsa, genel olarak klasör altında bulunan “index.htm”, “index.html” veya “index.php” dosyaları cevap olarak geri dönülür. Windows tabanlı işletim sistemine sahip sunucularda bu dosyalara ek olarak “Default.html” veya “Default.aspx” dosyaları kullanılır. Eğer, varsayılan dosyalardan herhangi biri istek yapılan klasör altında bulunmaz ise o zaman klasör içeriği listelenir. Dolayısıyla dosya adının mutlaka belirtilmesi gerekmeyen durumlar mevcuttur.

Yorumlar
  • 0 Yorum