İnternet Ve Web Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1183862

Aşağıda web sitesi ve web sayfası ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?


Bir Web sayfası tek bir alan adını paylaşan birbirine bağlı Web sitelerinden oluşabilir.

Web siteleri statik ve dinamik içerikli olarak iki ana kategoriye ayrılır.

Web sayfaları  İnternet ya da başka bir ağ üzerinden bir tarayıcı ile erişilebilen ve genelde hiper metin işaret dili olarak adlandırılan HTML (HyperText Markup Langauge) ile yazılmış bir belgedir.

Web sayfalarının görünümü basamaklı stil sayfası (Uniform Resource Locator) ile biçimlendirilebilir ve javascript gibi istemci tarafı betikler aracılığıyla etkileşimli hâle getirilerek kullanıcıların Web sayfasını kullanma deneyimleri artırılabilir.

Dinamik web siteleri genelde PHP, ASP, Perl ya da JSP gibi betik dilleri (script) ile yazılırlar ve asıl işlevleri veri tabanı ile iletişim kurma gibi sunucu tarafındaki işlevleri yerine getirmektir.


Yanıt Açıklaması:

Web siteleri statik ve dinamik içerikli olarak iki ana kategoriye ayrılır. Dinamik WEB sayfalar genelde PHP, ASP, Perl ya da JSP gibi betik dilleri (script) ile yazılırlar ve asıl işlevleri veri tabanı ile iletişim kurma gibi sunucu tarafındaki işlevleri yerine getirmektir. Web sayfalarının görünümü basamaklı stil sayfası (Cascading Style Sheets) ile biçimlendirilebilir ve javascript gibi istemci tarafı betikler aracılığıyla etkileşimli hâle getirilerek kullanıcıların Web sayfasını kullanma deneyimleri artırılabilir. Bir Web sayfası tek bir alan adını paylaşan birbirine bağlı Web sitelerinden oluşabilir. 

Web sayfaları  İnternet ya da başka bir ağ üzerinden bir tarayıcı ile erişilebilen ve genelde hiper metin işaret dili olarak adlandırılan HTML (HyperText Markup Langauge) ile yazılmış bir belgedir. Doğru Cevap C'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum