İş Hayatında Standartlar Deneme Sınavı Sorusu #1260319

Internet ve Internet erişiminin hızla artmasıyla işletmelerde bazı değişimler olmuştur, aşağıdakilerden hangisi bu değişimlerden birisi değildir?


İşletmelerin en büyük sorunu güvenlik olmuştur.

İşletmeler bilgi sistemlerinin güvenliği ile ilgili pek çok tehdit ile karşılaşmıştır.

Kötü amaçlı yazılımlar konusu işletmenin diğer varlıkları gibi ortaya çıkmıştır.

İşletmelerin bilgi sistemleriyle ilgili tehditler için kullanmaları gereken pek çok yöntem ortaya çıkmıştır.

İşletmeler sadece bilgi sistemlerini değil donanımı, yazılımı, ağları ve bilgi kaynaklarını da korumak için ve daha faydalı olmalarını sağlamak için güvenlik araçları ile onları koruması gerekli olmuştur.


Yanıt Açıklaması:

İnternet erişiminin hızla artmasıyla aslında işletmelerin en büyük sorunu güvenlik olmuştur. İşletmeler bilgi sistemlerinin güvenliğine yönelik birçok önemli tehditle karşılaşabilmektedir. Bu ünitede bu tehditlerin neler oldukları, bu tehditlere karşılık işletmelerin güvenliklerini sağlamak için kullanabilecekleri yöntemler üzerinde durulacaktır. İşletmenin diğer varlıkları gibi donamım, yazılım, ağlar ve bilgi kaynakları da kalitelerini ve faydalı kullanılmalarını sağlamak için çeşitli güvenlik araçları ile korunmalıdır. Günümüzde teknolojinin hızlı gelişmesiyle beraber güvenlik açıkları da bir o kadar artmıştır. Veriler bir ortamdan diğer ortama aktarılırken her an çalınma, değişime uğrama ya da yok edilme tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum