İş Ortamında Protokol Ve Davranış Kuralları Deneme Sınavı Sorusu #981696

Aşağıdakilerden hangisi selamlamayla ilgili doğru bir ifadedir?


Duran kişi yürüyen kişiyi selamlar.

Bir gruba selam verirken önce kadınlar selamlanır.

Tanımadığımız kişilerin selamı alınmaz.

Yaşça daha büyük biri kabalık bir ortama girdiğinde küçükler büyüklere selam verir.

Yaya olanlar arabadakileri selamlar.


Yanıt Açıklaması:

Sabahları işyerlerimize gittiğimizde herkesi selamlamalıyız. Aynı şekilde ayrılıyorken de ortamda bbulunan herkese selam verilmelidir. Yürüyen kişi duranı, hızlı yürüyerek bir tanıdığını geçen kişi arkada kalanı, arabadakiler yaya olanları selamlamalıdır.

Bir gruptakileri selamlamak gerekirse önce kadınları, sonra çiftleri, en son da yalnız erkekleri selamlamak gerekir. Belki günümüzde bu kadar ince düşünmeye vakit yok ama vakit yokluğu da "selam millet!" demenin bir özrü olamaz. En azından içten bir "herkese merhaba!" denebilir.

Verilen bütün selamlar alınmalıdır. Hiç tanımadığınız birinden bile gelse bu selamlama, kesinlikle karşılıksız bırakılmamalıdır. Başkalarının da bulunduğu bir ortama girildiğinde "Merhaba Defne" diyerek orada bulunanlardan yalnız birine selam vermeyin. Bu, diğerlerini hiçe saymak demektir. Sadece "Merhaba" diyerek girmek daha doğru olacaktır.

Yaşınız, sosyal konumunuz ne olursa olsun bir odaya, kalabalık bir salona vb girdiğinizde selam vermek size düşer. Bunun için başınızı eğip gülümsemek yeterli olacaktır. En çok da bu ihmal edilir.

İşyerinizde iki kişi aynı gün pek çok kez karşılaşabilir. Bir kere selamladığınız birisini, aynı gün her görüşünüzde selamlamanız gerekmez. Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum