İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1168393

İş sözleşmesinde ehliyet ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Temyiz gücüne sahip, reşit ve kısıtlı olmayan kişiler, Medeni Kanun hükümlerine göre tam ehliyetli sayıldıklarından yalnızca belirli süreli iş sözleşmesi yapabilirler.
Temyiz gücüne sahip ve reşit olmakla birlikte kısıtlanmış olan bir kişinin kendi başına iş sözleşmesi yapabilmesi mümkündür.
Temyiz gücüne sahip, kısıtlı olmayan, ancak 18 yaşını doldumamış çocuklar, velilerinin veya vasilerinin izni ile iş sözleşmesi yapabilirler.
Temyiz gücüne sahip, reşit ve kısıtlı olmayan kişiler, Medeni Kanun hükümlerine göre tam ehliyetli sayıldıklarından yalnızca belirsiz süreli iş sözleşmesi yapabilirler.
Temyiz gücüne sahip olmayan bir kimse kendi başına iş sözleşmesi yapabilir.

Yanıt Açıklaması: a ve d şıkkı yanlıştır. Temyiz gücüne sahip, reşit ve kısıtlı olmayan kişiler Medeni Kanun hükümlerine göre tam ehliyetli sayıldıklarından her türlü hukuki muameleyi yapabilirler. b şıkkı yanlıştır. Temyiz gücüne, yani aklı başında hareket edebilme gücüne sahip ve reşit olmakla birlikte, kısıtlanmış olan yani hacir altına alınmış bir kişinin iş sözleşmesi yapabilmesi veli veya vasisinin iznine bağlıdır. e şıkkı yanlıştır.Temyiz gücüne sahip olmayan kimse kendi başına iş sözleşmesi yapamaz. c şıkkı doğrudur.
Yorumlar
  • 0 Yorum