İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1168099

Prim Belgeleriyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


5510 sayılı Kanunda işverenin, aylık prim ve hizmet belgesi düzenleme yükümlülüğü düzenlenmiştir.
Geçici iş ilişkisi kurulan durumlarda, geçici iş ilişkisi süresince sigortalıyı kendi işyerinde çalıştıran sigortalıyı devir alan işveren, aylık hizmet ve prim belgesinin aynı süre içinde işverene ait işyerinden Kuruma verilmesinden işveren ile birlikte m
Aylık prim ve hizmet belgesi işveren tarafından verilmeyen sigortalılar, çalıştıklarını hizmetlerinin geçtiği yılın sonundan başlayarak 5 yıl içerisinde İş Mahkemesi’ne başvurmak suretiyle alacakları ilam ile ispatlayabilirler.
Kurum tarafından sigorta primleri tebliğ edilen işveren 1 ay içerisinde Kurum ünitesine itiraz etme hakkı bulunmaktadır.
Aylık prim ve hizmet belgesinin işveren tarafından verilmediği Kurum tarafından tespit edilirse, hastalık ve analık sigortalarından gerekli ödemeler yapılmaz.

Yanıt Açıklaması: Sigortalının çalıştığı bir veya birden fazla işte, Kanunda yazılı şartları yerine getirmiş olmasına rağmen işveren tarafından sigortalı için verilmesi gereken aylık prim ve hizmet belgesinin işveren tarafından verilmediği veya verilen aylık prim ve hizmet belgesinde kazançların veya prim ödeme gün sayılarının eksik gösterildiği Kurum tarafından tespit edilirse hastalık ve analık sigortalarından gerekli ödemeler yapılır. Sorunun doğru cevabı E şıkkıdır.
Yorumlar
  • 0 Yorum