Isıtma Havalandırma ve Klima Sistemlerinde Enerji Ekonomisi Deneme Sınavı Sorusu #1009161

Alman Yangın Standardı DIN 4102, malzemeleri A sınıfı ve B sınıfı olmak üzere ikiye ayırmaktadır. Aşağıda malzemelerle ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır?


A sınıfı malzemeler yanmaz, B sınıfı malzemeler ise yanıcı malzemelerdir.

A1 sınıfı malzemeler bünyesinde yanıcı madde bulundurmayan malzemeler olup; kum, çakıl, beton, tuğla ve taş yünü bu sınıftadır.

A2 sınıfı malzemeler bünyesinde az da olsa yanıcı madde bulunduran malzemeler olup cam yünü ve bazı tip taş yünü bu sınıfa girmektedir.

B1 tipi malzemeler zor yanıcı olup; alçı ve XPS bu sınıfa giren malzemelerdir.

B2 tipi malzemeler kolay yanıcı olup; kağıt ve talaş bu sınıfa giren malzemelerdir.


Yanıt Açıklaması:

A sınıfı malzemeler yanmaz, B sınıfı malzemeler ise yanıcı malzemelerdir. A sınıfı malzemeler ise A1 sınıfı ve A2 sınıfı olmak üzere iki alt sınıfta değerlendirilmektedir. A1 sınıfı malzemeler bünyesinde yanıcı madde bulundurmayan malzemeler olup; kum, çakıl, beton, tuğla ve taş yünü bu sınıftadır. A2 sınıfı malzemeler bünyesinde az da olsa yanıcı madde bulunduran malzemeler olup cam yünü ve bazı tip taş yünü bu sınıfa girmektedir. B sınıfı malzemeler ise B1, B2 ve B3 sınıfı olmak üzere üç alt sınıfta değerlendirilmektedir. B1 tipi malzemeler zor yanıcı olup; alçı ve XPS bu sınıfa giren malzemelerdir. B2 tipi malzemeler normal yanıcı olup; ahşap ve EPS bu sınıfa giren malzemelerdir. B3 tipi malzemeler kolay yanıcı olup; kağıt ve talaş bu sınıfa giren malzemelerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum