İslam Hukukuna Giriş Deneme Sınavı Sorusu #367552

  1. Ekol sistematiği içinde kalmaya çalışılması, ekolün tıkanan ve aksayan yönlerinin onarılması ihtiyacını doğuracağından ekolün donuklaşmasını engelleyecektir
  2. Sistemleri ve mekanizmaları farklı birçok ekolün aynı anda üretim yapması hem ilgililere zengin çözüm önerileri sunacak hem de bir rekabet ortamı doğuracaktır.
  3. Ekol sistematiği içinde kalınınca “Kur’an’a göre” kolaycılığına bir zemin kalmayacağı için, bireysel görüşlerin Kur’an’a İslama mal edilmesinin ve bu sebeple dinin itham edilmesinin önüne geçilmesidir.

Günümüz İslam bilginleri karşılaştıkları her sorunu bir ekol sistematiği içinde çözmeye çalışmaktadır. Yukarıdakilerden hangileri bu tutumun yararlarından biridir?


I

I, II

I, II, III

I, III

II, III


Yanıt Açıklaması:

Günümüzde yapılması daha uygun ve isabetli olan şey, İslam bilginlerinin karşılaştıkları her sorunu bir ekol sistematiği içinde çözmeye çalışması, buna alışmasıdır. Bu tutumun birçok yararı olacaktır. Bunlardan birincisi, ekol sistematiği içinde kalmaya çalışılması, ekolün tıkanan ve aksayan yönlerinin onarılması ihtiyacını doğuracağından ekolün donuklaşmasını engelleyecektir. İkincisi, sistemleri ve mekanizmaları farklı birçok ekolün aynı anda üretim yapması hem ilgililere zengin çözüm önerileri sunacak hem de bir rekabet ortamı doğuracaktır. Üçüncüsü de ekol sistematiği içinde kalınınca “Kur’an’a göre” kolaycılığına bir zemin kalmayacağı için, bireysel görüşlerin Kur’an’a İslama mal edilmesinin ve bu sebeple dinin itham edilmesinin önüne geçilmesidir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum