İslam İnanç Esasları Deneme Sınavı Sorusu #1173415

Kur’an-ı Kerîm’de, dünyada yaptıkları iyi davranışlara karşılık âhirette iyi bir hayat yaşatılacak olanların durumu aşağıdaki ayetlerden hangisi ile açıklanmıştır ?


“Kim kötü bir iş yaparsa onunla cezalandırılır. O kendisine Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir yardımcı bulabilir” (en-Nisâ 4/123).

“O gün birtakım yüzler vardır ki, nimet içinde mutludurlar. Yaptıklarından dolayı hoşnutturlar.”(Gaşiye 88/8-9).

“Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur” (et-Tevbe 9/18)

“Şüphe yok ki ben, tövbe edip inanan ve salih ameller işleyen, sonra da doğru yol üzere devam eden kimse için son derece affediciyim” (Taha 20/82)

“İman edenler ancak, Allah’a ve Peygamberine inanan, sonra şüpheye düşmeyen, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenlerdir. İşte onlar doğru kimselerin ta kendileridir” (el-Hucurât 49/15).


Yanıt Açıklaması:

Kur’an-ı Kerîm’de, dünyada yaptıkları iyi davranışlara karşılık âhirette iyi bir hayat yaşatılacak olanların durumu şöyle açıklanır: “O gün birtakım yüzler vardır ki, nimet içinde mutludurlar. Yaptıklarından dolayı hoşnutturlar.”(Gaşiye 88/8-9).

Yorumlar
  • 0 Yorum