İslam Tarihi ve Medeniyeti 2 Deneme Sınavı Sorusu #1068108

VIII. Yüzyılın başlarında Va^sıl b. Ata^ tarafından kurulan, mensuplarının Emevi^lerin baskıcı politikalarına karşı Ehl-i Beyt’i desteklediği, Abbasi^ler döneminde daha da gelişen ve kısa sürede Bağdat ve Basra gibi şehirlerde çok sayıda taraftar bulan,   İsla^m dininin asli hükümlerinin temellendirilmesi, sistematik hale getirilmesi, izah ve ispat edilmesi, karşı fikirlerin cevaplandırılması gibi konularla meşgul olan, görüşlerini ispat amaçlı olarak felsefe ve tabii ilimlerle de ilgilenen mezhep aşağıdakilerden hangisidir?


Mu’tezile

Maturidi

Eşari

Maliki

Hanbelî


Yanıt Açıklaması:

VIII. Yüzyılın başlarında
Va^sıl b. Ata^ tarafından kurulmuştur. Bu mezhebin mensupları Emevi^lerin baskıcı politikalarına karşı Ehl-i Beyt’i desteklemişlerdir. Abbasi^ler döneminde daha da gelişen ve kısa sürede Bağdat ve Basra gibi şehirlerde çok sayıda taraftar bulan Mu’tezile, İsla^m dininin asli hükümlerinin temellendirilmesi, sistematik hale getirilmesi, izah ve

ispat edilmesi, karşı fikirlerin cevaplandırılması gibi konularla meşgul olmuştur. Bu görüşlerini ispat amaçlı olarak felsefe ve tabii ilimlerle de ilgilenmişlerdir. Doğru cevap a'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum