İşlem Tabloları Deneme Sınavı Sorusu #1132957

Hücre, satır veya sütun seçim yöntemleri ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi hatalıdır?


Bitişik satırlar veya sütunların seçimi için satır veya sütun başlıkları boyunca sürükleyin. Bunun yerine ilk satırı veya sütunu seçebilir ve SHIFT tuşunu basılı tutarken son satırı veya sütunu da seçebilirsiniz.

Bitişik olmayan satırlar veya sütunların seçiminde seçiminizdeki ilk satır veya sütunun satır veya sütun başlığını tıklatın; sonra CTRL tuşunu basılı tutarak seçime eklemek istediğiniz diğer satır veya sütunların başlıklarını tıklatın.

Etkin seçimden daha fazla veya daha az hücre seçiminde SHIFT tuşunu basılı tutarken yeni seçime eklemek istediğiniz son hücreyi tıklatın. Etkin hücre ile tıklattığınız hücre arasındaki dikdörtgen aralık, yeni seçim haline gelir.

Satır veya sütunun ilk veya son hücresi seçiminde çalışma sayfasında satır veya sütunda bir hücreyi seçin. Sonra CTRL+Ok tuşlarına basınız.

Çalışma sayfasının ilk veya son hücresi seçiminde çalışma sayfasının veya Excel listesinin ilk hücresini seçmek için CTRL+END tuşlarına basınız. Çalışma sayfasının veya Excel listesinin veri veya biçimlendirme içeren son hücresini seçmek için CTRL+HOME tuşlarına basınız.


Yanıt Açıklaması:

E seçeneği hariç diğer tüm seçeneklerde verilen bilgiler doğrudur. E seçeneğinin doğru ifade olması için olması gereken şudur: "Çalışma sayfasının ilk veya son hücresi seçimi: Çalışma sayfasının veya Excel listesinin ilk hücresini seçmek için CTRL+HOME tuşlarına basınız. Çalışma sayfasının veya Excel listesinin veri veya biçimlendirme içeren son hücresini seçmek için CTRL+END tuşlarına basınız."

Yorumlar
  • 0 Yorum