İşlem Tabloları Deneme Sınavı Sorusu #1238957

  1. Dağılım Grafiği
  2. Kabarcık Grafiği
  3. Birleşik Grafik
  4. Radar Grafiği
  5. Yüzey Grafiği

Yukarıdakilerden hangileri Excel’de Grafikler menüsü altında erişilebilecek grafik türlerindendir?


I ve II

I, III ve IV

II, IV ve V

I, III, IV ve V

I, II, III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Grafikler menüsü altında kısa yoldan bütün grafik türlerine erişmek mümkündür. Sütun grafiği, çubuk grafiği, çizgi grafiği, pasta grafiği, halka grafiği, dağılım grafiği, kabarcık grafik, alan grafiği, birleşik grafik, hisse senedi grafiği, yüzey grafiği, radar grafiği ve PivotChart grafikler menüsü altında yer alan grafiklerdir.

Bu bilgilerden de anlaşıldığı gibi, Excel’de Grafikler menüsü altında seçeneklerde yer alan grafik türlerinin tümüne erişilebilmektedir, dolayısıyla doğru cevap E’dir.

Grafikler menüsü altında  Önerilen Grafikler diye bir alan daha bulunmaktadır. Grafiğe dönüştürülmesi planlanan veriler satır ve sütun olarak yani tablonun tamamı seçildiğinde Önerilen Grafikler aracılığıyla kullanıcıya uygun grafik türlerinin neler olabileceği konusunda öneriler oluşturulmaktadır. İlgili grafik ikonlarının üzerinde gezinildiğinde kısaca tanıtımları yapılan grafiklerin tümüne sağ alt tarafta yer alan “Tüm Grafiklere Bakın” ikonuyla erişmek de mümkündür. Grafik araçlarından herhangi birini kullanmadan önce veri aralığı ve grafiğe dönüştürülecek kısımların seçilmiş olması gerektiği unutulmamalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum