İşlem Tabloları Deneme Sınavı Sorusu #1403527

Hücre, satır veya sütun seçim yöntemlerine ilişkin aşağıda verilen tanımlamalardan hangisi doğrudur?


Hücre seçimi, seçilmek istenen hücre üzerine fare imlecini getirerek tıklama yardımıyla gerçekleştirilebilir.

Satır veya sütunun ilk veya son hücresinin seçimi için çalışma sayfasında satır veya sütunda bir hücre seçilir ve ardından SHIFT+Ok tuşlarına basılır.

Büyük bir hücre aralığının seçimi için aralıktaki ilk hücre tıklanılır ardından da CTRL tuşuna basılı tutarken aralıktaki son hücre tıklanır.

Çalışma sayfasında veri olup olmasına bakılmaksızın çalışma sayfasının tamamını seçmek için CTRL+A tuşlarına bir kere basmak yeterlidir.

Çalışma sayfasındaki tüm hücrelerin seçimi için kullanılan Tümünü Seç düğmesi çalışma sayfasında satır ve sütunların bittiği sağ alt köşededir.


Yanıt Açıklaması:

Satır veya sütunun ilk veya son hücresinin seçimi için çalışma sayfasında satır veya sütunda bir hücre seçilir ve ardından CTRL+Ok tuşlarına basılır.

Büyük bir hücre aralığının seçimi için aralıktaki ilk hücre tıklanılır ardından da SHIFT tuşuna basılı tutarken aralıktaki son hücre tıklanır.

Çalışma sayfasının tamamını seçmek: CTRL+A tuşlarına da basabilirsiniz. Çalışma sayfasında veriler varsa, CTRL+A geçerli bölgeyi seçer. CTRL+A tuşlarına ikinci kez basıldığında çalışma sayfasının tamamı seçilir.

Çalışma sayfasındaki tüm hücrelerin seçimi için kullanılan Tümünü Seç düğmesi çalışma sayfasında satır ve sütunların başladığı sol üst köşededir. 1. Satır üstü ve A Sütunu sol tarafında yer alan kutucuk Tümünü Seç Düğmesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum