İşlem Tabloları Deneme Sınavı Sorusu #1239065

  1. En Tepe Noktası
  2. İlk Noktası
  3. Son Noktası
  4. En Düşük Noktası
  5. Negatif Noktaları

Excel’de Mini Grafik Araçları Tasarım menüsü altında Göster bölmesi aracılığıyla değişen verilerin seçeneklerde yer alan hangi noktalarının farklı renklerde göstermesi sağlanabilir?


I ve III

II, III ve IV

I, II, IV ve V

II, III, IV ve V

I, II, III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Excel’de son dönemde iki farklı grafik yapılanmasının olduğu görülmektedir. Bunlardan biri özel bir eklenti şeklinde ve sayfadan bağımsız olarak çerçeve dâhilinde eklenen grafiklerdir. Bir diğeri de hücre içerisine yerleşen grafiklerdir. Hücre içerisine yerleşen grafiklere Mini Grafik adı verilmiştir. Üç farklı türü olan grafiklerden (Çizgi grafik, Sütun grafiği, Kazanç / Kayıp grafiği) istenilen hücreye eklemek için hücre aktifken tıklanır ve grafiği çizilecek olan veri aralığı seçilir. Grafik eklendikten sonra üzerine tıklandığında üst menü de yeni bir menü görünmeye başlayacaktır. Mini Grafik Araçları menüsü altında bir önceki grafik araçlarından farklı olarak sadece tasarım menüsü yer almaktadır.

Tasarım menüsü altında,

  • Göster bölmesi aracılığıyla değişen verilerin en tepe noktasını, ilk noktasını, son noktasını, en düşük noktasını ve negatif noktalarını farklı renklerle göstermesi sağlanabilir.

Bu bilgilerden de anlaşıldığı gibi doğru cevap E’dir. Excel’de Mini Grafik Araçları Tasarım menüsü altında Göster bölmesi aracılığıyla değişen verilerin seçeneklerde yer alan noktalarının tümü farklı renklerde göstermesi sağlanabilir.

Tasarım menüsü altında gerçekleştirilebilen diğer işlemler şunlardır:

  • Mini Grafik bölümünden gruplandırılmış ya da tek mini grafiğin verilerinin düzenlenebileceği gibi gizli ya da boş hücrelerin yönetimi de bu bölümden yapılmaktadır.
  • Tür bölümünden üç farklı mini grafik türü arasında geçiş yapılabilir.
  • Stil bölümünden grafik rengi ve işaretçi rengi değiştirilebildiği gibi varsayılan olarak gelen hazır stiller arasında da seçim yapılabilmektedir.
  • Grup bölümünden yatay ve dikey eksen seçenekleri belirlenebilir. Gruplanmış hücre içerisindeki grafikler çözülebilir ya da tekrar gruplandırılabilir. Temizle seçeneğiyle de uygulanmış farklı stil ve tasarımların temizlenmesi işlemi yapılabilir.
Yorumlar
  • 0 Yorum