İşlem Tabloları Deneme Sınavı Sorusu #1238939

  1. Grafik Düzenleri Bölmesi
  2. Grafik Stilleri Menüsü
  3. Hızlı Düzen Menüsü
  4. Veri Bölmesi
  5. Grafiği Taşı Bölmesi
  6. Grafik Türü Bölmesi
  1. İlgili grafiğe grafik ögesi (eksen başlıkları, grafik başlığı, veri tablosu, kılavuz çizgileri gibi) ekleme
  2. Sistemin önerileri eşliğinde özelleştirilmiş grafik düzenlerinden yararlanma
  3. Grafiğin biçimsel stilinde değişim yapma ve renkleri değiştirme
  4. Satır ve sütun yerlerini değiştirme
  5. Grafik eklerken seçilen veri aralığını tekrar değiştirme
  6. Grafik türünü değiştirme
  7. Grafiği var olan başka bir sayfaya ya da yeni bir sayfaya taşıma

Excel’de Grafik Araçları Tasarım menüsü altında gerçekleştirilebilecek işlemler ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde kullanılacak bölmeler hangi seçenekte doğru eşleşmiştir?


I-a; II-c; III-b; IV-d; IV-e; V-g; VI-f

I-a; I-d; II-b; III-e; IV-f; V-c; VI-g

I-g; II-a; II-c; III-d; IV-f; V-b; VI-e

I-e; II-b; III-f; III-d; IV-a; V-c; VI-g

I-g; II-b; III-f; IV-a; IV-c; V-d; VI-e


Yanıt Açıklaması:

Grafikler menüsü altında kısa yoldan bütün grafik türlerine erişmek mümkündür. Sütun grafiği, çubuk grafiği, çizgi grafiği, pasta grafiği, halka grafiği, dağılım grafiği, kabarcık grafik, alan grafiği, birleşik grafik, hisse senedi grafiği, yüzey grafiği, radar grafiği ve PivotChart grafikler menüsü altında yer alan grafiklerdir. Önerilen Grafikler diye bir alan daha bulunmaktadır. Grafiğe dönüştürülmesi planlanan veriler satır ve sütun olarak yani tablonun tamamı seçildiğinde Önerilen Grafikler aracılığıyla kullanıcıya uygun grafik türlerinin neler olabileceği konusunda öneriler oluşturulmaktadır. İlgili grafik ikonlarının üzerinde gezinildiğinde kısaca tanıtımları yapılan grafiklerin tümüne sağ alt tarafta yer alan “Tüm Grafiklere Bakın” ikonuyla erişmek de mümkündür. Grafik araçlarından herhangi birini kullanmadan önce veri aralığı ve grafiğe dönüştürülecek kısımların seçilmiş olması gerektiği unutulmamalıdır. Grafik ekleme işlemi sonrası ilgili grafiğin aktif hâle getirilmesinin ardından yeni bir araç kutusu görünecektir. Grafik Araçları olarak üst menüye yerleşen bu yapıda tasarım ve biçim olmak üzere iki ayrı alt menü oluşur.

Tasarım menüsü altında,          

  • Grafik düzenleri bölmesi üzerinden ilgili grafiğe grafik ögesi (eksen başlıkları, grafik başlığı, veri tablosu, kılavuz çizgileri gibi) eklenebileceği gibi hızlı düzen menüsü altından da sistemin önerileri eşliğinde özelleştirilmiş grafik düzenlerinden yararlanılabilir.
  • Grafik stilleri menüsü yardımıyla grafiğin biçimsel stilinde değişim yapılabilir ve renkler değiştirilebilir.
  • Veri bölmesi aracılığıyla satır ve sütun yerleri değiştirilebileceği gibi, grafik eklerken seçilen veri aralığı bu bölme aracılığıyla tekrar değiştirilebilir.
  • Grafik türü tür bölmesi altından değiştirilebilir.
  • Grafiği taşı bölmesi ise var olan başka bir sayfaya ya da yeni bir sayfaya grafiğin taşınabilmesi için kullanılan yapıdır.

Bu bilgilerden de anlaşıldığı gibi, Excel’de Grafik Araçları Tasarım menüsü altında gerçekleştirilebilecek işlemler ve bu işlemlerin gerçekleştirilmesinde kullanılacak bölmeler A seçeneğinde doğru eşleşmiştir, dolayısıyla doğru cevap A’dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum