İşlem Tabloları Deneme Sınavı Sorusu #1258158

Grafik taşıma özelliği ile ilgili aşağıdakilerden hangisi hatalıdır?


Grafikler veri bütünlüğünün bozulmayacak şekilde farklı sayfalara taşınabilir.

Grafik taşıma işlemi yeni bir sayfaya yapıldıktan sonra ilgili sayfa tıklandığında Grafik Araçları menüsü otomatik olarak açılacaktır.

Eklenmiş bir grafik normal şartlar altında verilerin yer aldığı sayfanın ortasına yerleşir.

Grafik taşımak için Grafik Araçları menüsü altında yer alan Tasarım menüsünde Grafiği Taşı seçeneği kullanılmalıdır.

Taşıma işlemi sırasında 'Yeni Sayfa' seçeneği tıklandığında yeni sayfaya taşınan grafik verilerin geldiği sayfadan bağımsız hale gelir. 


Yanıt Açıklaması:

Excel’de eklenmiş olan bir grafik seçili hale getirildiğinde üst menülere yeni bir menü eklenir. Grafik Araçları olarak isimlendirilen menü altında tasarım ve biçim adıyla yeni iki alt menü yer alır. Eklenmiş bir grafik normal şartlar altında verilerin yer aldığı sayfanın ortasına yerleşir. Ancak bu durum çok fazla verinin yer aldığı sayfalarda yönetimi zor bir yapıya dönüşür. Veriler üzerinde işlemler devam ederken ilgili grafiğin değişime uğraması ve bütüncül yapıyı da bozmaması adına aynı çalışma kitabı içerisinde yeni bir sayfaya taşınması genel olarak profesyonel düzeyde kullanım için önerilmektedir. Bu işlem için Grafik Araçları menüsü altında yer alan Tasarım menüsünde Grafiği Taşı seçeneği kullanılmalıdır.

Grafiği Taşı seçeneği tıklandığında kullanıcıya yeni bir sayfa olarak mı yoksa bir nesne olarak var olan bir sayfaya mı taşımak istediğini soran bir pencere açılacaktır. Yeni sayfa seçeneğinin tıklanması sonrasında sayfa isimlendirmesi yapılıp kapatıldığında Excel veri sayfasının önüne sadece grafiği barındıran yeni bir sayfa eklemiş olur. Bu sayfada yer alan grafik verilerin geldiği sayfaya bağlımlıdır ve veriler üzerindeki değişim grafiğe anında yansıyacaktır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum