İşlem Tabloları Deneme Sınavı Sorusu #1239321

İki veri kümesi arasında en uygun kombinasyonu belirlemek için hangi grafik türü tercih edilebilir?


Çubuk Grafik

Yüzey Grafiği

Dağılım Grafiği

Alan Grafiği

Pasta Grafik


Yanıt Açıklaması:

Yüzey grafiği bir dizi veri noktaları arasında bağlantı kuran üç boyutlu bir yüzey oluşturmak için kullanılır. Yüzey grafiği, iki veri kümesi arasında en uygun kombinasyonu belirlemek için tercih edilebilir. Bu bilgilerden de anlaşıldığı gibi doğru cevap B’dir. Bir topografya haritasında olduğu gibi, yüzey grafiğinde de aynı değer aralığındaki alanlar renk ve desenlerle gösterilir. Diğer grafik türlerinden farklı olarak, yüzey grafiğinde renkler birbirinden farklı veri setlerini ayırmak için değil, değerleri ayırt etmek için kullanılır.

Seçeneklerde yer alan diğer grafik türlerine ilişkin bilgiler ise şöyledir:

Excel’de çubuk grafikler neredeyse bütün özellikleri ve türleriyle birlikte sütun grafiklerle aynıdır. Tek farkı yatayda seri değerlerin gösterilmesi gerektiğinde tercih edilmeleridir.

Dağılım grafikleri çoğunlukla bilimsel ve istatistiksel verilerle mühendislik verileri gibi sayısal değerleri görüntülemek ve karşılaştırmak için kullanılır.

Alan grafikleri zaman içindeki değişimin boyutlarını vurgularken ve bir eğilimdeki toplam değere dikkat çekmek istendiğinde tercih edilen grafiklerdir.

Pasta grafik değişken tek bir verinin farklı kategorilere göre aldığı değerlerin gösteriminde kullanılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum