İşlem Tabloları Deneme Sınavı Sorusu #1092795

I. Fareyle hücreleri taramak

II. Shift ve yön tuşlarını kullanmak

III. Ctrl ve yön tuşlarını kullanmak

Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri hücreleri seçerken kullanılan tercih edilebilecek uygulamalardandır?


Yalnız I

Yalnız II

I – II

I – III

I – II – III


Yanıt Açıklaması:

Excel üzerinde işlem yaparken bazen hücrelerin seçilmesi, kopyalanması, silinmesi ya da biçimlendirilmesi gerekebilir. Tek bir hücre üzerinde işlem yapmak sadece ilgili hücreye klavye yön tuşları aracılığıyla ya da fareyle tıklayarak mümkündür. Ancak çoğu zaman tek bir hücreyle değil çoklu, seri hâlde ya da farklı farklı yerlerde yer alan hücreler üzerinde işlem yapmak gerekebilir. Bu tarz durumlarda Excel kullanıcıya birçok farklı yöntem sunmaktadır:

  • Fare ile başlangıç hücresi üzerindeyken basılı hâle getirip hücrelerin taranmasıyla, satır olarak, sütun olarak ya da satır ve sütun birlikte atlanarak seçim yapılabilir.
  • Excel’de aktif hücre işaretliyken Shift tuşuna basılı tutularak, fareyle seçim serisinin bitiş noktasına tıklanırsa ilgili aralıktaki bütün hücreler seçilecektir.
  • Excel’de her zaman seri hâlde seçim kullanıcı için yeterli bir işlevsellik sağlamayabilir. Bazen kullanıcı karışık olarak seçim yapmak ve o hücreleri farklı farklı sütun ve satır bölgelerinden seçmek zorunda kalabilir. Bu durumda kullanıcının kullanması gereken yeni kombinasyon Ctrl tuşu ve fare tıklamasıdır.
Yorumlar
  • 0 Yorum