İşlem Tabloları Deneme Sınavı Sorusu #1086529

Excel'de Dış veri kaynağının konumu seçeneklerin hangisinde tam doğru verilmiştir?

  1. Bilgisayar
  2. Ağ ortamı
  3. Sunucu
  4. Web sayfası
  5. Web sunucusu


I-II-IV

I-II-III-IV

II-III-V

I-II-III-IV-V

IV-V


Yanıt Açıklaması:

Veri kaynağının konumu aşağıdaki seçeneklerden biri olabilmektedir.

  • Bilgisayar: Erişmeye çalışılan veri Excel’in kullanıldığı bilgisayarın sabit sürücüsünde, CD veya DVD medyasında, ya da taşınabilir hafıza ürünlerinin birinde dosya olarak bulunabilmektedir. Bu durumda veri dosyasının hangi klasörde olduğunu tanımlamanız gerekecektir.
  • Ağ Ortamı: Veri dosyası yerel ağ ya da geniş alan ağına bağlı bir bilgisayarın klasöründe diğer kullanıcılar ile paylaşılmış olabilir. Bu durumda veriye erişim için ilgili ağ adresi ve erişim için kullanıcı adı ve parolanın bilinmesi gerekecektir.
  • Sunucu: Veri SQL Server veya Oracle gibi sunucu tabanlı veritabanı yönetim sistemlerinde olabilmektedir. Bu durumda erişim için sunucunun adı veya ağ adresi bilinmelidir.
  • Web sayfası: Verinin bir web sayfasında metin ya da tablo şeklinde bulunması durumda ilgili web sayfasının adresinin tam olarak bilinmesi gerekir.
  • Web sunucu: Web sunucular İnternet üzerinden iletilen veri taleplerini gerekli şartların sağlanması durumunda talep istemciye ulaştırabilmektedir. Veriye erişmek için web sunucusunun servis özelliklerinin (login bilgileri, veri parametreleri, geri dönen veri yapısı vbg.) bilinmesi gerekir.
Yorumlar
  • 0 Yorum