İşlem Tabloları Deneme Sınavı Sorusu #1239396

  1. İlgili grafiğin şeklini, özelliklerini, barındırdığı veriyi, renklendirmesini, boyunu ve etiketleme yönetimini değiştirmek mümkündür.
  2. İstenildiği takdirde eklenmiş olan bir grafik farklı bir grafiğe de dönüştürülebilir.
  3. Bütün bu işlemler Grafik Araçları altında yer alan tasarım ve biçim menüleri aracılığıyla yapılmaktadır.
  4. Grafik sayfasına geçiş yapıldığında bu geçiş grafiği seçili hâle getirecek ve grafik araçları menüsünü açacaktır.

Excel’de grafik taşıma işlemi sonrasında farklı bir sayfaya taşınan grafik üzerinde tasarım ve biçim işlemlerine ilişkin olarak seçeneklerde yer alan ifadelerden hangisi/hangileri doğrudur?


III

I ve II

I ve IV

II, III ve IV

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Excel’de grafik eklendikten sonra ilgili grafiğin şeklini, özelliklerini, barındırdığı veriyi, renklendirmesini, boyunu ve etiketleme yönetimini değiştirmek mümkündür. İstenildiği takdirde eklenmiş olan bir grafik farklı bir grafiğe de dönüştürülebilir. Bütün bu işlemler Grafik Araçları altında yer alan tasarım ve biçim menüleri aracılığıyla yapılmaktadır.

Taşıma işlemi sonrasında farklı bir sayfaya taşınan grafik üzerinde tasarım ve biçim işlemlerini gerçekleştirmek için grafik sayfasına geçiş yapılır. Bu geçiş grafiği seçili hâle getirecek ve grafik araçları menüsünü açacaktır.

Bu bilgilerden de anlaşıldığı gibi, Excel’de grafik taşıma işlemi sonrasında farklı bir sayfaya taşınan grafik üzerinde tasarım ve biçim işlemlerine ilişkin olarak seçeneklerde yer alan ifadelerin tümü doğrudur, dolayısıyla doğru cevap E’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum