İşlem Tabloları Deneme Sınavı Sorusu #1086430

Veri listesinden tablo oluşturduktan sonra, etkin hücrenin tablo üzerine getirilmesi durumunda, seçeneklerden hangisi görüntülenen tablo tasarım şeridinde yer yer almaz?


Hizalama

Özellikler

Araçlar

Dış tablo verileri

Tablo Stilleri


Yanıt Açıklaması:

Tablo tasarım şeridindeki komutlar;
Özellikler: Tabloya verilen isim yer alır. Varsayılan olarak Tablo 1 ismi verilir. Kullanıcı tarafından değiştirilebilir. Ayrıca tablonun kapsadığı veri listesinin boyutları bu kısımdan tekrar değiştirilebilir.
Araçlar: Tablo üzerinde uygulanabilecek 4 farklı aracın ulaşım komutları bu kısımda
yer almaktadır. Oluşturulan tablonun pivot tablo ile özetlenmesi, tablo içinde yer alan yinelemelerin kaldırılması, dilimleyici olarak adlandırılan özel filtre yapıları oluşturulabilmektedir. Oluşturulan bir Tablo yapısının iptal edilmesi için bu kısımda yer alan “Aralığa Dönüştür” komutu uygulanmalıdır.
Dış Tablo Verileri: Tabloda yer alan verilerin dışarı aktarılması ya da tablonun içeriği dış veri kaynağından sağlanıyorsa verinin yenilenmesi gibi işlemler bu kısımdan kullanılabilmektedir.
Tablo Stili Seçenekleri: Tablonun kullanıcıların isteğine göre farklı şekilde görüntülenmesini sağlayacak seçenekler yer almaktadır. Tablonun başlık satırının görüntülenmesi (Üstbilgi Satırı), ilk ve son sütunlardaki metnin koyu görüntülenmesi (İlk Sütun, Son Sütun), sütun başlıklarında yer alan filtre düğmelerinin görüntülenmesi (Filtre Düğmesi), en alt satırda toplamların hesaplanması (Topla Satırı), satır ve sütunların kolay okunmasını sağlayan birbirini takip eden satır veya sütunların farklı zemin rengi ile boyanması (Şeritli Satırlar, Şeritli Sütunlar) bu kısımdaki seçenek kutuları ile kolayca ayarlanabilmektedir.
Tablo Stilleri: Tablonun görüntüsünün önceden hazırlanmış stiller sayesinde kolayca uygulanması sağlanabilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum