İşlem Tablosu Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1333109

page11image20616
 
Yukarıdaki For-Next döngüsel yapısına göre hazırlanmış kod örneği çalıştırıldığı zaman A1 adresli hücrede aşağıdaki değerlerden hangisi yazacaktır?


9

11

10

101

55


Yanıt Açıklaması:

Soruda yer alan örnekte ilk önce 1’den başlayarak 10’a kadar değer almak için sayac adında bir tamsayı değişkeni ve üzerinde toplam değerlerini saklamak için toplam adında ikinci bir tamsayı değişkeni tanımlanmıştır. Sayac değişkeninin başlangıç değeri olan 1 sayısı ve son alacağı değer olan 10 sayısı ise For yanına yazılan kod ile belirtilmiştir. İlk okumada sayaç değeri 1 olacak, Next Sayac ifadesine kadar yazılı bulunan kod gereği toplama koduna girecek ve toplam değerini değiştirecek, daha sonra yukarıdaki For satırına tekrar gelerek 2 değerini alacak ve yeniden toplam işlemine girecektir. Bu şekilde 10 kez tekrar ettikten sonra son alacağı değer olan 10 değeri ile son kez toplama koduna girecek ve Next Sayac ifadesi artık kodun altında yazan A1 adresli hücreye sonuç değeri olan toplam değişkeni- nin güncel değerini yazdırma işlemini gerçekleştirecektir.

1'den başlayarak her tıklamada toplam değişkeninin üzerine değer eklenmesi istenirse, 10 tıklama sonunda 1+2+...+10 işleminin sonucuna ulaşılır. Döngüsel yapı kullanılarak bu işlem tek tıklamaya düşürülmüş, böylece hem zamandan tasarruf edilmiş hem de kul- lanım zorluğundan ortadan kaldırılmıştır. Sonuç değeri olan 55 değeri bu örnek sonucun- da A1 adresli hücrede görülecektir

Yorumlar
  • 0 Yorum