İşlem Tablosu Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1241378

  1. Ctrl+Shift+c
  2. Ctrl+v
  3. Ctrl+x
  4. Ctrl+a
  5. Alt+F11

Yukarıdakilerden hangileri makro kısayol tuşu olarak kullanılamaz?


I ve II

II ve III

I, IV ve V

II, III ve IV

II, III, IV ve V


Yanıt Açıklaması:

Kısayol tuşu atanırken daha önceden atanmış kısayollar kullanılamaz. Bununla birlikte işletim sisteminin kullandığı kısayol tuşları da makro kısayolu olarak atanamaz. Örneğin Windows kopyala komutu için Ctrl+c, yapıştır için Ctrl+v, kes için Ctrl+x, tümünü seç için Ctrl+a tuşlarını kullanır. Bu tuş kombinasyonları Windows işletim sisteminin kendi kısayol komutları ile çakışacağından makro kısayol tuşu olarak kullanılamaz. Excel önceden tanımlı olan kısayol tuşlarından biri kullanılmaya çalışıldığında kullanıcıya uyarı verir. Kullanıcı isterse Windows işletim sisteminin kısayol tuşları dahil önceden kullanılan kısayol tuşlarını devre dışı bırakarak istediği tuş kombinasyonunu kısayol tuşu olarak makroya atayabilir.

Windowsun kullandığı kısayol tuşları genellikle küçük harflerden oluşur. Bu tuşlar kısayol tuşu olarak atanmak istenirse shift tuşu ile birlikte kullanılarak atama yapılabilir. Örneğin Ctrl+c tuşu kopyala işlemi için ayrılan kısayol tuşudur. Makro için c tuşu Ctrl+Shift+c şeklinde kısayol tuşu olarak atanabilir.

Bu bilgilerden de anlaşıldığı gibi, Ctrl+v, Ctrl+x, Ctrl+a makro kısayol tuşu olarak kullanılamaz, dolayısıyla doğru cevap D’dir. Makro için c tuşu Ctrl+Shift+c şeklinde kısayol tuşu olarak atanabilir. Alt+F11 ise Excel programında VBA editörünün kısayol tuş kombinasyonudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum