İşlem Tablosu Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1144100

İf ActiveSheet(“A1”) > 0 Then
                ActiveSheet(“B1”) = “Sayı pozitif”
Else if ActiveSheet(“A1”) < 0
                ActiveSheet(“B1”) = “Sayı negatif”
Else
                ActiveSheet(“B1”) = “Sayı sıfır”
End if

Yukarıdaki Eğer yapısını aşağıdakilerden hangisinde doğru açıklanmıştır?


A1 hücresine sayı sıfırdan büyük girilirse B1 hücresine “Sayı pozitif”, sıfırdan küçük girilirse B1 hücresine “Sayı negatif”, sayı sıfır girilirse B1 hücresine “Sayı sıfır ” yazılacak.

A1 hücresine sayı sıfırdan büyük girilirse B1 hücresine “Sayı pozitif”, sıfırdan küçük girilirse B1 hücresine “Sayı negatif yazılacak.

A1 hücresine sayı sıfırdan küçük girilirse B1 hücresine “Sayı pozitif”, sıfırdan büyük girilirse B1 hücresine “Sayı negatif”, sayı sıfır girilirse B1 hücresine “Sayı sıfır ” yazılacak.

A1 hücresine sayı sıfırdan küçük girilirse B1 hücresine “Sayı pozitif”, sıfırdan büyük girilirse B1 hücresine “Sayı negatif”  yazılacak.

A1 hücresine sayı sıfırdan büyük girilirse B1 hücresine “Sayı pozitif”, sayı sıfır girilirse B1 hücresine “Sayı sıfır ” yazılacak.


Yanıt Açıklaması:

Eğer kalıpları iç içe de kullanılabilir. Else ifadesine bitişik olarak oluşturulan yeni bir If yapısı ile sayısız If yapısı iç içe kullanılabilir. Bu durumda ilk sağlanan koşul için Then ile Else arasındaki işlemler yapılır, sağlanmıyorsa Else kısmına atlanarak diğer If yapısının koşulu araştırılır. Koşul sağlandığı durumda altında yazılan kodlar uygulanır, sağlanmadığı durumda ise bir alttaki Else kısmına atlanır ve kodun çalışması bu şekilde devam eder.

Yorumlar
  • 0 Yorum