İşlem Tablosu Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1201618

Eklentiler menüsünün iki alt başlığı Eklentiler ve COM Eklentileridir Excel eklentileri DLL eklenti dosyalarını içerir Geliştiriciler genellikle COM eklentisi, otomasyon eklentileri, VBA eklentileri ve XLL eklentileri tasarlar Eklentiler penceresinde Makro Kaydet butonu bulunur


Yalnız I

I ve II

II ve III

I, II ve III

II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Eklentiler menüsünün iki alt başlığı Eklentiler ve COM Eklentileridir. C¸oğu eklenti üç farklı tür altında kategorilere ayrılabilir:

  • Excel eklentileri: Bunlar tipik olarak Excel eklentisi (.xlam), Excel 972003 eklentisi (.xla) veya DLL eklentisi (.xll) dosyalarını içerir veya otomasyon eklentileridir. C¸özücü ve C¸özümleme Araç Takımı gibi bazı Excel eklentileri MS Excel’i veya Microsoft Office’i yüklemenizden sonra kullanılabilir. Bu eklentileri kullanmak için etkinleştirilmesi yeterlidir.

  • Karşıdan yüklenebilir eklentiler: Excel için diğer eklentiler Office.com adresinde ki Yüklemeler sayfasından yüklenip kurulabilir. O¨rneğin, Excel için Başlangıç sek mesini karşıdan yükleyip kurabilirsiniz. Bu sekme Excel kullanmaya başlamayı sağlayan eğitimlerin, gösterilerin ve diğer içeriğin bağlantılarını içerir. Bu eklentiyi yükledikten sonra, MS Excel yeniden başlatıldığında, sekme şeritte kullanılabilir duruma gelir. Bu sekmeyi ve içindeki komutları Excel şeridinden kaldırmak için, Denetim Masası’nı kullanarak programı kaldırın.

  •  O¨zel eklentiler: Geliştiriciler ve çözüm sağlayıcılar genellikle özel COM eklentisi,otomasyon eklentileri, VBA eklentileri ve XLL eklentileri tasarlar. Bunları kullanabilmek için yüklenmesi gerekir.

    Eklentiler butonu tıklandığında çıkan eklentiler penceresinde, MS Excel sürümüne bağlı olarak, en iyileştirme ve denklem çözümüne yardımcı araç olan C¸özücü Eklentisi, istatistiksel ve mühendislik amaçlı çözümler için veri çözümleme araçları sağlayan C¸ö-zümleme Araç Takımı, çözümleme araç takımının VBA destekli araçlarını barındıran C¸özümleme Araç Takımı, VBA ve Avro para birimi dönüştürme ve biçimlendirme araçlarını sağlayan Euro Para Birimi Araçları eklentilerini devreye almayı ve devreden çıkartmayı sağlayan seçim ekranları bulunur. Bunların dışında bilgisayarda yüklü uygulamalara bağlı olarak farklı eklentiler de bu pencere yardımıyla devreye sokulabilir. Pencerede bulunan otomasyon butonu ile farklı ortamlarla otomasyon sağlanabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum