İşlem Tablosu Programlama Deneme Sınavı Sorusu #1253786

For-Next döngüsel yapısı ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?


For döngüsel yapısının MS Visual Basic programlama dili üzerindeki karşılığıdır.

For-Next döngüsel yapısını kullanmak için değişkenlere ihtiyaç duyulur.

Farklı belirtme olmadığı durumlarda, değişken değeri başlangıç değerinden başlayarak, bitiş değerine kadar aynı kalır.

Bir değişkenin başlangıç değerinden bitiş değerine kadar tüm değerler için tanımlanan işlemleri tekrar yapması şeklinde tanımlanabilir.

İşlem yapmak istenen değerleri gerektiğinde tekrar kullanılmak üzere belirli konumlarda saklamak amacı ile kullanılır.


Yanıt Açıklaması:

For–Next döngüsel yapısı, programlama dillerinin hemen hepsinde bulunan For döngüsel yapısının MS Visual Basic programlama dili üzerindeki karşılığıdır. For-Next döngüsel yapısını kullanmak için değişkenlere ihtiyaç duyulur. Değişken kavramı bir sonraki ünitede detaylı olarak anlatılmakla birlikte, işlem yapmak istenen değerleri bilgisayar içinde belirli konumlarda saklayarak, bir isim ile onları çağırmak ve gerektiğinde işleme soktuktan sonra, gerektiğinde tekrar kullanılmak üzere yine belirli konumlarda saklamak amacı ile kullanılır. For–Next döngüsel yapısı da bir değişkenin başlangıç değerinden bitiş değerine kadar değerleri sıra ile alması ve tüm değerler için tanımlanan işlemleri tekrar yapması şeklinde tanımlanabilir.

For–Next döngüsel yapısında hiçbir farklı belirtme olmadığı durumlarda, değişken değeri başlangıç değerinden başlayarak, bitiş değerine kadar 1’er artarak işleme sokulacaktır. Farklı şekilde ilerleme isteniyorsa (2’şer, 3’er ya da 5’er vb.) bitiş değeri yanına Step ifadesi ve artırım değerini girmek yeterli olacaktır.

Yorumlar
  • 0 Yorum